Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Előleg

Az előleg fogalma

Mi az előleg?

Az előleg, a vételár azon része, amit a vevő első részletként fizet az eladónak. A további részletek fizetésének módjáról pedig megállapodnak.

Az előleg, szemben a foglalóval, visszajár a vevőnek abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva az adásvétel meghiúsul. Visszajár, méghozzá teljes egészében, hacsak erről a felek másként nem állapodnak meg.

Az ingatlan vásárlásnál bevett gyakorlat szerint az ingatlan vételárának 10% az előleg, ami igen gyakran foglalóként funkcionál.

Az előleg több részletben is fizethető, ez is megállapodás kérdése. A szokásos gyakorlat vásárlásnál, hogy 10% a foglaló, a maradék önrész az előleg második része, amit közvetlenül a hitel folyósítását meglelőzően szoktak kifizetni.

Így az utolsó vételárrész a hitel lesz, ami egyébként folyósítási feltétel is.Fogalomtár

Előleg

Az előleg, szemben a foglalóval, visszajár a vevőnek abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva az adásvétel meghiúsul. Visszajár, méghozzá teljes egészében, hacsak erről a felek...

Ingatlan

Talán az ingatlan hivatalos megfogalmazása is értelmezhető, de hétköznapi nyelven is megfogalmazható, hogy mi az ingatlan? Ingatlan az, amit nem lehet elmozdítani. Természetesen a...
Címkefelhő