Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

A nyugdíjpénzek elvonása sérti a tulajdonhoz fűződő jogokat

Pénzügyi szolgáltatás | Nyugdíjpénztár

2010.11.03

A Stabilitás Pénztárszövetség szerint a köztársasági elnök által tegnap aláírt törvények sértik a jogállamiságot és a tulajdonhoz fűződő jogokat, miközben visszamenőleges hatályú rendelkezéseket tartalmaznak.

Emiatt a szövetség a magán-nyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosítások visszamenőleges hatályú megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól.

A Stabilitás Pénztárszövetség azt tanácsolja a pénztártagoknak, hogy senki ne lépjen vissza az állami rendszerbe, amíg az Alkotmánybíróság nem dönt a törvényről és a kormány nem tisztázza azokat a részletszabályokat, ami alapján mindenki egyénileg ki tudja számolni, hogy melyik rendszerrel jár jobban.

Véleményük szerint az átlépés egyirányú, a visszatérés nem lehetséges a magánpénztári rendszerbe, emellett a tagok pénze a pénztárakban mindenkor az állami rendszerrel megegyező biztonságban van, vagyis a pénztáraknak mindenképpen ki kell fizetniük a tagjaik számláin felhalmozódott tagdíjak inflációval növelt összegét, amit a Pénztárak Garancia Alapja is biztosít. Eszerint a tagokat semmiféle kár nem érheti, befizetéseik értékállósága garantálva van a magánpénztári rendszerben.Fogalomtár

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27