Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Mit nézzünk meg lakáshitel felvétel előtt?

Hitel | Lakáshitel | Hitelfelvétel

2010.12.13

A lakáshitel elnevezés egy gyűjtő fogalom, ami a nevével ellentétben nem csak lakásvásárlásra használható fel, hanem például ház építésre, ház vásárlásra, felújításra vagy bővítésre. Elbírálásakor a bank többféle dologra figyel, ilyen például az ingatlan értéke, az ingatlan földrajzi elhelyezkedése, a jövedelem igazolás (meghatározott hónapig visszamenőleg) és munkáltatói igazolás.

A felvehető lakáshitel összegét és havi törlesztésének értékét úgynevezett kapacitásszámítási rendszerrel kalkulálják ki. Ilyenkor többféle adat alapján (Pl: rendszeres havi jövedelem, gyermekek száma, egyéb hitelek fizetése) kiszámolják, hogy a jelenlegi fizetésből marad-e annyi pénz, hogy teljesíthető legyen a havi törlesztés a hitelfelvevő számára.

A lakáshitel igénylők a finanszírozó bank kiválasztásakor sokszor beérik a kamatok áttekintésével. Amennyiben szeretnék a lehető legjobb ajánlatot megkeresni, ajánlott megnézni például a bankok által közölt elő kalkulátorok alapján a havonta fizetendő törlesztőrészletek nagyságát is.

Emellett fontos figyelembe venni a minimális árfolyamkockázatot, az esetlegesen ingyenes vagy olcsó előtörlesztési lehetőséget valamint meg kell nézni, hogy hosszabb távon is a legkedvezőbb kamatot kapjuk-e.

Természetesen olyan lakáshitel nem létezik, amelyiknél mindegyik fenti előny egyszerre elérhető. Ezért, döntsük el, számunkra melyek a legfontosabbak szempontok a felsoroltak közül.Kapcsolódó linkek

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27