Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Nagy a választék, mégsem kötünk balesetbiztosítást

Biztosítás | Balesetbiztosítás

2010.08.05

Napjainkban az emberek főleg olyan biztosításokkal rendelkeznek, melyek megkötését törvény írja elő, vagy banki hitelek felvételéhez kötik.

A legjellemzőbb komoly balesetek otthon: lépcsőn megcsúszás eredményeként láb-, kartörés- vagy koponyaalapi törés, mosogatás során eltört pohár okozta kézideg és –ínsérülések.

Nagy a választék a balesetbiztosítási piacon, a biztosítások könnyen, akár weben keresztül is megköthetőek. A biztosítók többnyire kockázat elbírálást sem végeznek. A rendelkezésre álló konstrukciók azonban részleteikben nagyon eltérőek lehetnek.

Az UNION Biztosító kutatása szerint a megkérdezettek 71 százaléka azt tartja fontosnak, hogy a biztosítás inkább több biztosítási eseményre nyújtson kisebb összegű fedezetet, mint kevesebb káresemény után fizessen nagyobb összegű térítést.

Bóna Katalin az UNION Biztosító életbiztosítási üzletág-igazgatójának véleménye szerint viszont ahhoz, hogy a biztosítás valódi védelmet nyújtson két fő biztosítási fedezetére: halál és rokkantság esetén, legalább 10-15 millió forintos térítésre lenne szükség, mert a biztosítás akkor tölti be igazán funkcióját, ha egy kereső családtag halála esetén a biztosítási összeg több évnyi kieső keresetet fedez. Rokkantság esetén ennek az összegnek még magasabbnak kellene lennie, hiszen ez az állapot még nagyobb terhet ró a családra.

„Egy négyfős család biztosítása már akár havi 2000 forintból megoldható lenne – ennek ellenére mégis csak az emberek tizede él vele.”- mondja a szakember.Kapcsolódó linkek

Fogalomtár

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27