Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Növekszik a folyószámlahitel eladósodottság

Hitel | Lakossági hitel | Folyószámlahitel

2010.11.18

Egyre több lakossági banki ügyfél veszi igénybe a fogyasztási-, azon belül is a folyószámlahitelt. A válság miatt az elmúlt év végén volt némi megtorpanás az állománynövekedésben, de az idei év végéhez és az ünnepekhez közeledve még tovább fog növekedni a bankszámla-eladósodottság.

Ennek oka valószínűleg az egyszerű igénylés és a gyors pénzhez jutás. Ezeknél a hiteleknél a legtöbb helyen nem kérnek kezest és hitelcél megjelölése nélkül, tetszés szerinti ütemezésben felhasználható. A bank a hitelbírálat után egyedi hitelkeret állapít meg, amivel a bankszámlánkat túlterhelhetjük. Fedezetként általában a bankszámla rendszeres jóváírás tételei szolgálnak.

Az igénybevett hitel egyben vagy részletekben is visszafizethető a rendszeres jóváírás folyamatos felhasználásával így a hitelkeret mindig újratöltődik. A hitelnek egyes bankok esetében nincs futamideje, ám rendszeres időközönként felülvizsgálják a hitelfeltételeknek való megfelelést.

A folyószámlahitel esetén az éves kamat 30% körül mozog, emellett hitelbírálati díjjal, rendelkezésre tartási jutalékkal, adminisztrációs díjjal és egyéb tételekkel is számolni kell. Ezt a hiteltípust főleg olyan ügyfelek választják, akik a hónap végén kifutnak számlakeretükből, ezért ezt "megtoldva", hitelkeretükből költekeznek.Kapcsolódó linkek

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27