Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Plusz költségek a lakáshitel késedelem miatt II.

Hitel | Lakáshitel

2011.03.25

A Budapest Bank, a Cib Bank és a UCB a következő plusz díjakat számítja fel:

Budapest Bank:

A Budapest Banknál a behajtási folyamatban alkalmazott eszközöknek nincs explicit költsége. Ezek fedezésére a bank hirdetménye szerinti késedelmi kamat (ügyleti kamat fölött +6%) szolgál. Ha az ügyfél átmeneti nehézségekkel küszködik, jelenleg nem terheli őket késedelmi eljárási költséggel a bank.

CIB Bank:

A CIB Banknál a behajtási tevékenységhez kapcsolódó monitoring díj 1 000 forint, de a június 30-ig tartó akció keretében a felszólítások költségét a bank jelenleg nem hárítja át az ügyfelekre. Behajtási tevékenységnek minősül például a telefonos megkeresés és a felszólító levél küldése. A monitoring díj abban a hónapban kerül felszámításra, amely hónapban az ügyfél hitel- vagy kölcsönszerződéssel összefüggő fizetési késedelme miatt a bank behajtási tevékenységet végez. A rendkívüli monitoring díj 45 000 forint.Ez az összeg abban az esetben fizetendő meg, amikor az ügyfél hitel- vagy kölcsönszerződéssel összefüggő fizetési késedelme következtében a bank olyan behajtási tevékenységet végez, amely során többszöri sikertelen kapcsolatfelvételt követően - az ügyfél személyes megkeresésére kerül sor.

UCB Ingatlanhitel:

A késedelmes megkeresésekkel kapcsolatban az UCB nem számol fel külön díjat, viszont a késedelemhez kapcsolódik a szerződés meghiúsulásának díja 35 000 forint, behajtásra kerülési díj 10 000 forint és a behajtási ügyintézés díja 2 500 forint.Kapcsolódó linkek

Fogalomtár

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27