Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Várják a megoldást a hitellel rendelkezők

Hitel | lakashitel | devizahitel

2010.09.27

Magyarországon közel százezer ingatlanhiteles késik több mint három hónapot a törlesztéssel.

Ezek a hitelek nem teljesítő hiteleknek már számítanak.

Mivel a problémás hitelfelvevők nem alkotnak egységes csoportot, így megsegítésükre is eltérő módszert kellene kidolgozni. A legnagyobb arányban azok vannak, akik több évig nem lesznek képesek a törleszteni, de 4-6 év múlva már lesz erejük rendben fizetni a részleteket. Akik hosszabb távon sem tudják majd jövedelmémükből kigazdálkodni a hitelük törlesztését, ők a jövőben valószínűleg bérlők lehetnek. Kisebb számban azonban, de vannak olyanok is, akik a közelmúltban elvesztették a munkahelyüket, de mivel jól képzettek, ezért rövid időn belül tudnak majd munkát szerezni, náluk a hitelek átstrukturálása elegendő segítség lehet – példálóztak a PwC munkatársai.

Mivel a devizahitelesnél nagyobb arányban vannak bajban a forinthitellel rendelkezők, ezért nem feltétlenül csak a devizakölcsönt felvettekre kell korlátozni a segítségnyújtást.

A kormány nyár végére ígérte a Nemzeti Eszközkezelő Társaság koncepciójának nyilvánosságra hozatalát, illetve most már október közepéig kellene a parlament elé terjeszteni az eszközkezelőről szóló törvényjavaslatot, egyelőre nem sok információ került napvilágra. Az információk, értesítések hiánya azonban azzal a veszéllyel járhat, hogy többen azért nem törlesztik lakossági hitelüket, mert abban bíznak, hogy őket is megmenti majd az ígéretek szerint nemsokára létrehozandó intézmény.Kapcsolódó linkek

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27