Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Árfolyamrögzítés feltételei, árfolyamgát

Az árfolyamrögzítés, árfolyamgát feltételei, szabályai

2012.02.11

Ismerkedjen meg Ön is az árfolyamrögzítés szabályaival, és tudja meg, mik a feltételei, hogy Ön is élhessen az árfolyamgát nyújtotta lehetőségekkel.

Árfolyam rögzítés előnyei, hátrányai, lehetőségei, feltételei.

Az árfolyamrögzítés - árfolyamgát feltételei

 MTI Foto - Kovács AttilaA kormány és a bankszövetség megállapodásának eredményeként 2012 áprilisától életbe lép az árfolyamrögzítés lehetősége, elterjedt nevén az árfolyamgát rendszere.

A megállapodás értelmében az árfolyamrögzítés feltételei szerint meghatározott ügyfelek élhetnek a lehetőséggel, akár 60 hónapon, azaz öt éven keresztül!

Ismerje meg Ön is az árfolyamrögzítés feltételeit, melyből kiderül, Önnek is érdemes e választania ezt a lehetőséget, egyáltalán mit is jelent az árfolyamrögzítés?

Mit jelent az árfolyamrögzítés?

A rögzített árfolyamon törétnő törlesztés lényege, hogy a jelzáloghitel (ingatlan alpú hitel) adósa nem a piaci árfolyamon törleszti havi kötelezettségét, hanem kedvezményes árfolyamon. Ez egy átlagos jelzáloghitel esetén több 10.000 Ft-ot jelenthet, amelynek csak egy részét (a tőketartozást) kell később visszafizetni. A gyűjtőszámlára kerülő összeg a mindenkori BUBOR mértékével kamatozik.

Kik választhatják az árfolyamgát rendszerét, milyen feltételei vannak az áfolyamrögzítésnek?

  • Az árfolyamrögzítés lehetőségével akkor élhet, ha április 1. és december 31-e között ezt kéri. Fontos, ha kérte az árfolyamgát könnyítést, abból 3 évig nem léphet ki, tehát akkor sincs lehetősége előtörlesztésre, ha nagyobb összeghez jut. A rögzítés 2017.06.30-ig tart.
  •  Az árfolyamrögzítés időszaka után az eredeti hitelszerződés szerint kell tovább törlesztenie.
  • Az árfolymrögzítés igénylésének további feltétele, hogy a hitelfelvétel időpontjában a felvett hitel nagysága nem haladhatta meg a 20 millió forintot.
  • Azok az ügyfelek, akik saját bankjuknál hitelkönnyítést kértek, vagy egyéb adósmentő programban veszenek részt, csak akkor élhetnek az árfolyamgát rendszerével, ha kilépnek az érvényben lévő könnyített feltételekből.
  • Az árfolyamrögzítés feltétele, hogy az árfolyamgát igénylésekor ne legyen 90 napot meghaladó tartozása.

Fontos, akkor is érdemes lehet kérnie az árfolyamrögzítést, ha a havi törlesztés nem okoz nehézséget Önnek, hiszen az így megtakarított összeget akár jó hozamokkal tudja befektetni, majd az árfolyamrögzítési időszak végén ebből nemcsak vissza tudja fizetni a gyűjtőszámla tartozását, de az extra hozamoknak köszönhetően tovább csökkentheti tartozását! Kérje szakértőnk segítségét!

 

A(z) Devizabelföldi fogalmaÚj babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27