Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Hasznot hozó biztosítás: Unit-linked

Biztosítás | Életbiztosítás

2011.03.08

Ma Magyarországon az egyik legnépszerűbb öngondoskodási forma a unit-linked azaz a befektetéssel kombinált életbiztosítás. A Unit-linked életbiztosítás rendszeres, 10-20 évig tartó megtakarításra ösztönöz, megismerteti a pénzügyi piacok működését és még védelmet is kínál a tragédiák ellen.

A unit-linked befektetéssel kombinált életbiztosításnál az alap egy életbiztosítás. A hagyományos, kockázati életbiztosítástól azonban a unit linked biztosítás sokban különbözik. Például a kockázati életbiztosításnál díjat fizetünk, cserébe halálunk esetén a kedvezményezett családtag nagyobb összeghez jut. A unit-linked biztosításnál életbiztosítási védelem mellett megtakarításinkat is növelhetjük, hiszen a befizetett pénzünk egy részét a biztosítótársaság befekteti.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 10 éve még valamivel több, mint 27 ezer ilyen szerződést tartott nyilván, tavaly év végén pedig már 716 ezret.

A termék sikerének oka többek között, hogy megvásárlója biztosítási védettséget élvez, tehát ha baj történik szerettei komoly pénzügyi kártérítést kapnak. Emellett a unit-linked díjaként befizetett díj egy részéből megtakarítás képződik, és az ügyfél dönt, hogy miben fialtatja a pénzét.

Ha kerüli a kockázatos befektetéseket és megelégszik a szerényebb hozammal, akkor az állampapír vagy kötvényalap a jó választás, ha sokat akar keresni és nem ijed meg a kockázattól, akkor részvényalap mellett kell dönteni. A pénz időről időre történő átcsoportosítására is mód van, ha mondjuk tőzsdei árfolyamzuhanásról szóló hírek hallatán a kockázatos részvényalapból a biztonságos állampapír alapba szeretne menekülni.Kapcsolódó linkek

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27