Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Itt az Árfolyamgát! Megéri?

Hogyan működik az árfolyamgát? Megéri e igénybe venni?

2012.04.16

Mi az árfolyamgát? Megéri e igénybe venni az árfolyamgát rendszerét? Hogyan működik a gyakorlatban a rögzített árfolyamon való törlesztés?

Ha Ön is feltette már ezeket a kérdéseket az árfolyamgát rendszerével kapcsolatban, jó helyen jár! Nálunk válaszokat is talál!

Az árfolyamgát

DÍJMENTES ÁRFOLYAMGÁT TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁSRÓL ITT OLVASHAT!

Az árfolyamgát rendszerét kormány rendelet szabályozza, azonban az alábbiakban összefoglaljuk az Ön számára a lényeget, ami alapján el fogja tudni dönteni, érdemes e Önnek is igénybe vennie az árfolyamgát rendszerét. Az otthonmentés további részleteiről a www.hitelsegitseg.hu weboldalon is tájékozódhat.

Mi az árfolyamgát? Hogyan működik?
Mikor érdemes igénybe venni az árfolyamgátat?
Érdemes e igénybevenni az árfolyamgát rendszerét akkor is, ha most nem okoz gondot a havi törlesztés?
Kik vehetik igénybe a kedvzőbb árfolyamon történő törlesztést?
Mi történik a kedvezményes időszak után? Mekkora törlesztőrészlet várható?
Mit kell tennem, ha élni kívánok a lehetőséggel?

Mi az árfolyamgát? Hogyan működik?

Az árfolyamgát lényege, hogy lehetősége van arra, hogy ne a mindenkori devizaárfolyam szerint törlessze svájci frank, euró, vagy japán yen alapú jelzáloghitelét (ingatlan alapú), hanem egy kedvezményes árfolyamon. Úgy is értelmezhetző, hogy ha kéri, akkor Önnek 5 éven át akicós a deviza árfolyam. Svájci franknál 180 Ft, eurónál 250 Ft, japán jennél 2,5 Ft.

Hogyan működik? Tételezzük fel, hogy Ön havonta 400 CHF törlesztőt fizet havonta. Ez 245 Ft-os CHF - Ft árfolyamon számolva 98.000 Ft. Ez a kék kör.

Ha nem piaci árfolyamon, hanem a rögzített árfolyamon törleszt, akkor a piros részt (26.000 Ft) megtakarítja, havonta ennyivel kevesebbett kell fizetnie. Marad tehát 72.000 Ft/hó. Mindez 5 éven keresztül.

 Fontos azonban, hogy a havonta megtakarított rész (tehát a piros szelet) egy részét 5 év múlva vissza kell fizetnie. A piros rész ugyanis két részből áll. A havi tőketörlesztésből és a hitelkamatból (esetleg kezelési költségből).

A tőke rész gyűlik egy gyűjtőszámlán és kamatozik (BUBOR mértékével). Ezt narancs színnel jelöltük. A példánk esetén ez kb havonta 8.000 Ft-ot jelent. A zöld szelet jelképezi azt az összeget, amit Ön úgy kap kedvezményként, hogy később sem kell visszafizetnie, tehát támogatásként. Ez a példában kb 18.000 Ft.

Ez azt jelenti (megint csak a példa szerint), hogy 5 év alatt összesen Ön 1.560.000 Ft-al fog kevesebbet törleszteni, azonban később a hiteltartozása 480.000 Ft-al és annak kamataival (kb további 40-60 ezer forint) fog megemelkedni.

 

Mikor érdemes igénybe venni az árfolyamgátat?

Az árfolyamgát által kínált kedvezményeket javaslatunk szerint mindenképp vegye igénybe. Akkor is, ha jelenleg terhet jelent Önnek a havi törlsztők fizetése, hiszen svájci frank hitel esetén kb 30%-al kevesebb törlesztőt kell fizetnie. A megtakarított összeg egy részét érdemes félretennie, hogy az 5 év után kicsit megemelkedett törlesztők fizetése ne jelentsen gondot.

Különösen jól jár az árfolyamgát lehetőségvel, ha Önnek türeli idős hitele van, vagy életbiztosítással, esetleg lakáskasszával kombinált, hiszen ekkor Önnek nincs tőketörlesztése, tehát a teljes kedvezmény ajándék, vagyis később sem kell visszafizetnie. A megtakarított pénzt pedig szabadon elköltheti, vagy befektetheti! Csak nyerhet rajta.

 A folytatáshoz kattintson ide!Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27