Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Gondoljuk át a magánnyugdíj pénztár váltást!

Megtakarítás | Nyugdíj | Magánnyugdíj | Magánnyugdíj pénztár váltás

2010.06.07

2010. január 1-jén életbe lépett egy jogszabály-módosítás, amely szerint a más nyugdíjpénztárba átlépő tagok elveszítik a hozamgaranciára való jogosultságukat, ha a felhalmozási időszakban kezdeményezett pénztárváltások között nem telt el legalább öt év.

A jogszabály-módosítás a 2009. december 31-ig kezdeményezett átlépésekre nem vonatkozik.

A hozamgarancia biztosítja, hogy a tagi befizetések az inflációval megegyező hozamot garantáltan megőrizzék. Amennyiben a nyugdíjba lépéskor a magánnyugdíjpénztár által vezetett számla egyenlege nem éri el a hozamgarantált tőke összegét, úgy azt a Pénztárak Garanciaalapja kiegészíti. Ez a garancia a teljes felhalmozási időszak összesített befizetéseire és összesített hozamára vonatkozik, tehát nem az egyes évek befizetéseit és hozamát kell figyelembe venni - áll a közleményben.

Az átlépés egyébként minden esetben költségekkel (a tag követelésének egy ezreléke) jár, amit a számlaegyenlegből vonnak le. Azoknak a pénztártagoknak, akik két éven belül átlépnek, az átlépési költségen felül maximum 5000 forint átlépési díjat is fizetniük kell, ha az átlépés költségei meghaladják a követelés egy ezrelékét.Kapcsolódó linkek

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27