Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

5 általános tévhit a jelzáloghitelek kapcsán

A hitelfelvétel elsőre bonyolult folyamat, sok sok buktatóval, csapdával, kivéve persze, ha ránk bízza az ügyintézést!


Megmutatunk 5 olyan tévhitet, amik hitelfelvétel kapcsán merülnek fel.

Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal és kérje szakember segítégét, hogy a hitelfelvétel ne váljon kanosszajárássá az Ön számára!

1. A válság kirobbanása óta a bank nem ad hitelt.

Téves!

Tény, hogy a legtöbb bank megszigorította a hitelfelvétel szabályait és van olyan ügyfélkör, akik csak nehezebben, vagy egáltalán nem jutanak hitelhez. Ők jellemzően az aktví KHR (BAR) lista szereplői, vagy olyan ügyfelek, akik egyáltalán nem rendelkeznek jövedelemmel. De az átlag ügyfelet nagyon szívesen hitelezik a bankok. Válasszon Ön is hiteleink közül!

2. Ha lefizetem az értékbecslőt, magasabbra fogja becsülni az ingatlan értékét, így több hitelhez jutok.

Téves!

Az értékbecslés egy szakma, a képviselői, az értékbecslők pedig a szakmai jóhírükkel játszanak. A bankok megválogatják, hogy kikkel dolgonak együtt és ha felmerülne a gyanú, hogy egy értékbecslő manipulálja a szakvéleményt, azonnal szerződést bontanának vele. Ezt nem fogja kockáztatni egy értékbecslő sem. Ha több hitelre van szüksége, mint amennyit az ingatlan elbír, inkább vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal és találjanak legális megoldást.

3. A hitelközvetítő a bank érdekeit nézi.

Téves!

A hitelközvetítő érdeke, hogy az ügyfele elégedetten távozzon az irodájából. Ha az ügyfélnek hitelre van szüksége, igyekszünk neki hitelt szerezni. Persze olyan helyzet is előfordult már, hogy inkább mi beszéltük le egy hitelről, mert valójában nem az volt számára a megoldás. A hitelközveítő segít a hitelfelvétel ügyintézésében, megtalálni az ügyfél számára legjobb bankot, legjobb hitelajánlatot. Az elégedett ügyfél ajánlást hoz. A bank ugyan jutalékot fizet a hitelközvetítőnek, de ezt mindegyik megteszi, ráadásul közel azonos összeget, ezért a hitel ügyintézőjének nem érdeke egyik, vagy másik bankot preferálni. Olvassa el, miért ne a bankba menjen!

4. A banknak az az érdeke, hogy az adós ne tudja fizetni a hitelt, mert akkor az övé lesz az ingatlan.

Téves!

A bank feladata, hogy hitelt adjon és azt kamatokkal megnövelve visszakapja. A banknak kifejezetten rossz üzlet az, ha árvereztetnie kell. Ez ugyanis úgy működik a gyakorlatban, hogy a bank a nem fizető ügyfelei ingatlanát eladja egy követeléskezelő cégnek, de nagyon nyomott áron, amelyik aztán szintén a piaci ár alatt fogja továbbadni azokat, ha tudja. Ez tehát mindenkinek rossz üzlet, (nem feltétlenül veszteséges) ezért a bank igyekszik tárgyalni és megoldást találni a bajba jutott ügyfelek problémáira.

5. Megszűnt minden állami támogatás a lakáshoz jutáshoz.

Téves!

Bár 2009 nyarától valóban megszűnt néhány támogatás (talán a legismertebb a szocpol), azonban nem szűnt meg például a lakáselőtakarékossági programokhoz kapcsolódó évi 30%-os állami dotáció. Az Ön megtakarításait 30%-al egészíti ki az állam (max. 72.000 Ft). Így ha Ön havonta 20.000 Ft-ot tesz félre lakáscélra, az állam további 72.000 Ft-ot tesz mellé évente, amit felhasználhat. Kérje ajánlatunkat lakáselőtakarékossági programra!