Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Megéri forintra váltani a devizahitelemet?

Megéri a hitelkiváltás rögzített árfolyamon?

Vajon megéri e rögzített árfolyamon forintra váltani a devizahiteleket! Ezt kérdezgeti mostanában a fél ország! Mi megadjuk a válaszokat is!

A parlament elfogadta a törvényt, amely rendelkezik a deviza alapú hitelek rögzített árfolyamú végtörlesztéséről! A végtörlesztéshez lehetősége van egy másik banktól forint hitel felvételére, a kérdés persze, hogy ez megéri e!

Felhíjuk figyelmét, hogy a rögzített árfolyamon történő hitelkiváltás lehetősége 2012. január 31-én megszűnt!

 

 

A mérlegelésnél két szempontot érdemes figyelembe venni. Az egyik, hogy mennyivel tudja csökkenteni a fennálló tőketartozását, a másik, hogy mennyivel fog csökkenni a havi törlesztője!

Mikor édemes átváltani?

Ha kiváltja, a fennálló tőketartozása le fog csökkenni. Ez akkor számít igazán, ha néhány éven belül szeretné eladni ingatlanát, vagy hamarosan (néhány éven belül) visszafizeti bankjának a hitelt. Ez könnyebben előfordulhat, mint most talán gondolja, hiszen örökölhet, nyerhet, vagy egyszerűen csak 5-6 év múlv kiváltja egy akkor kedvezőbb konstrukcióval Ekkor előnyösebb, ha minél kisebb a tőketartozása. Nem beszélve arról a helyzetről, ha a deviza árfolyam a hitel törlesztés szempontjából tovább romlik.

A kiváltás után Önnek forint alapú hitele lesz! (Lehet kivétel, de erről később!) Ennek kamata jelenleg magasabb, mint a mostani svájci frank alapú hitelé. Ez azt jelenti, hogy bár a hitele tőketartozása csökken, azt magasabb kamattal fogja fizetni. Kevesebbet, mint most, de nem arányosan Tehát ha a tőketartozása csökken 30%-ot, az nem jelenti automatikusan azt, hogy a havi törlsztője is ennyivel csökken azonos futamidő mellett!.

Azt, hogy a kamat a későbbiekben hogyan változik, nem tudhatjuk. Ha a magyar jegybanki alapkamat emelkedni fog, akkor az Ön törlesztője is, ha csökkenni, akkor az is csökken. NEM LESZ AZONBAN ÁRFOLYAM KOCKÁZATA és ez nagyon fontos a kiszámíthatóság és a biztosnság szempontjából!

A további érvekhez azzal kapcsolatban, hogy megéri e forintra váltani devizahitelét, kattintson ide!