Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Megéri e forintra váltani a devizahitelemet?

Megéri a hitelkiváltás rögzített árfolyamon?

Azt, hogy megéri e forintra váltani a devizahitelt 180 Ft-os rögzített árfolyamon, nem egyszerű eldönteni, de íme néhány további információ!

vissza az eddigi érvekhez

 

Figyelem! A rögzített árfolyamon történő hitelkiváltás lehetősége 2012. január 31-el megszűnt!

A gazdasági elemzők, 3-5-7 év viszonylatában arra számítanak, hogy a svájci fank árfolyama újra 200 Ft alá megy! Ekkor sokakban felmerülhet (feltételezés és nem tény) a gondolat: bárcsak ne váltottam volna forintra 2011-ben! Ehhez persze a következő éveket "át kell vészelnie" a magasabb árfolyam mellett.

Arra is van lehetősége, hogy ne forint alapú hitelre, hanem pl euro alapúra cserélje hitelét! Ekkor a deviza kockázata megmarad (bár egyszer Magyarországon is euro lesz), de a havi törlesztőjén talán nagyobb csökkentés érhető el, mintha forintra váltaná.

Láthatja, hogy nem könnyű eldönteni, hogy megéri e a deviza hitelét forintra váltani rögzített árfolyamon! Ha nem, arra is van megoldás! Ezért különösen megéri szakemberrel egyeztetni, hogy személyre szabható legyen a választás! A szakértőt azonban jól válassza meg, informálódjon, ne dőljön be azoknak akiknek ez a "másodállása".

 Fogalomtár

Devizahitel

A deviza alapú hitel esetében, szemben a devizahitel fogalmával, a hitel folyósítása, csakúgy, mint a hitel törlesztése, forintban történik, azonban a fennálló tartozás és a...

Végtörlesztés

teljes előtörlesztés

A végtörlesztés, más szóval teljes előtörlesztés, a hitel előtörlesztés speciális formája, ugyanis az adós, a teljes fennálló tőke, kamat és esetleges díj tartozását...