Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Szigorú feltételek mellett igényelhető az államilag támogatott lakáshitel

Hitel | Lakáshitel | Államilag támogatott hitel

2011.01.14

Az OTP Banknál a piaci forinthitelekhez képest egyelőre elenyésző számban keresték az ügyfelek az államilag támogatott lakáshiteleket. A pénzintézetnél úgy vélik,hogy a mérsékelt érdeklődés fő oka, hogy a kölcsönt kizárólag új ingatlanra, illetve korszerűsítésre lehet felhasználni.

A támogatott hitelek nyújtásáról szóló kormányrendelet meghatározza, hogy támogatást csak új lakás vásárlására, építésére, vagy felújításra lehet igényelni. Emellett meghatározza, hogy a megvásárolt lakás értéke Budapesten és a megyei jogú városokban maximum 25 millió, máshol legfeljebb 20 millió forint lehet.

Támogatott hitelt csak olyan 35 év alatti ügyfél kaphat, akinek házas- vagy élettársa sem több 35 évesnél, vagy olyan, legalább három gyermeket nevelő, aki 45 év alatti és házas- vagy élettársa sem idősebb ennél.

A rendelet az említetteken kívül más elvárásokat is megfogalmaz, és állampapírkamatokhoz, illetve a hitel céljától, a támogatott korától és gyermekeinek számától függően referenciakamatokhoz köti a támogatás mértékét.

Az elmúlt évben havi szinten körülbelül 2-3 államilag támogatott kölcsönt folyósított a CIB Bank, az OTB Banknál az átlagos folyósított összeg nyolcmillió forint volt, melyet az Új Otthon II. lakáshitel konstrukció keretében vettek fel az ügyfelek.Kapcsolódó linkek

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27