Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Ingatlan

Az ingatlan fogalma

Mi az ingatlan?

A hivatalos definíció szerint az ingatlan a föld és a földdel alkotórészi kapcsolatban álló minden dolog, amely az ingatlan-nyilvántartásban szerepel, és tulajdoni lappal rendelkezik.

Talán az ingatlan hivatalos megfogalmazása is értelmezhető, de hétköznapi nyelven is megfogalmazható, hogy mi az ingatlan?

Ingatlan az, amit nem lehet elmozdítani. Természetesen a dokumentáció is fontos, de talán ezzel az egyszerű megfogalmazással lehet leginkább elmagyarázni, valójában mi az ingatlan.

Ingatlan például a ház, az üres telek, a lakás, nyaraló, stb. Ezek a mindennapokból jól ismert ingatlanok, de ugyanúgy ingatlannak számít mondjuk egy árok, egy közmű, vagy épp egy út, hisz el nem mozdítható, a földdel egybeépített és az ingatlan nyílvántartásban bejegyezték és tulajdoni lappal is rendelkezik.

A bank, hitel felvétel esetén csak önállóan forgalomképes ingatlant fogad el a jelzáloghitel fedezetéül, hiszen az adós nemfizetése esetén csak akkor tudja az adott ingatlant értékesíteni (és ebből a kihelyezett pénzét visszakapni), ha az önállóan forgalomképes ingatlannak minősül.
Vizsgálja azt is, hogy mi az ingatlan státusza a tulajdoni lapon.Fogalomtár

Építési telek

Fontos, hogy építeni csak olyan telken lehet, amely a szükséges közművekkel ellátott. Minimálisan ivóvízzel és villamos energiával kell rendelkeznie a teleknek. Az építésügyi...

Jelzáloghitel

A jelzáloghitel, olyan hiteltípus, ahol a hitel fedezetéül az adós által felajánlott ingatlan szolgál. Ebben a konstrukcióban, a maximális hitelösszeget a biztosítékul felajánlott...

Tulajdoni lap

A tulajdoni lap beszerzése, illetve a tartalmának megismerése minden ingatlannal kapcsolatos dolog első lépése legyen. Sok kellemetlenségtől megkímélheti magát, ha ezt az apró tanácsot...