Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Tulajdoni lap

A tulajdoni lap fogalma

Mi a tulajdoni lap?

A tulajdoni lap a Magyarország területén található, az ingatlan nyilvántartásban bejegyzett ingatlanok adatait, valamint az ingatlanhoz kapcsolódó jogokat és jogilag jelentős tényeket magába foglaló – számítógépen kezelt - okirat.

A tulajdoni lap beszerzése, illetve a tartalmának megismerése minden ingatlannal kapcsolatos dolog első lépése legyen. Sok kellemetlenségtől megkímélheti magát, ha ezt az apró tanácsot megfogadja. Például a tulajdoni lap árulkodhat, ha Ön nem is a valódi tulajdonossal alkudozik egy lakásról, vagy kiderül, hogy a 800 négyzetméteresnek hirdetett telek valójában csak 750.

A tulajdoni lap ugyanis minden, az ingatlan jogi sátuszával kapcsolatos tényt, történést tartalmaz, akár régi, akár friss, akár még el sem bírált változásról van szó.

A bank a jelzáloghitel kérelmezésekor a bírálati folyamatot a tulajdoni lap ellenőrzésével indítja.

A tulajdoni lap a legtöbb bank számára csak akkor fogadható el, ha közhiteles, tehát rendelkezik azokkal a biztonsági eszközökkel, amiket a jogszabály előír. (pl hologramos matrica) Tulajdoni lap az ország bármely földhivatalában kérhető, az elektronikus nyilvántartásnak köszönhetően, ára 6.250 Ft.

A földhivatalok elérhetőségeit itt találja.

Teljes tulajdoni lap, illetve szemle tulajdoni lap.
A kettő között az a különbség, hogy míg a teljes az ingatlannal kapcsolatos minden, már nem aktuális tényt is tartalmaz, addig a szemle csak a kiadás pillanatában is aktuális információkat mutatja. Az, hogy melyik bank számára melyik elfogadható, változó, de szakértő hitelügyintéző munkatársaink ebben is fognak segíteni.

Közhiteles tulajdoni lap ára 6.250 Ft/db a földhivatalban. A megrendelőlap letölthető!Kapcsolódó linkek

Fogalomtár

Bank

bankok, pénzintézet, hitelintézet

A bank fogalma egyszerűen magyarázható a fenti mondattal, a valóságban azért ezt is lehet bonyolítani. A bankok működését Magyarországon törvény szabályozza 1997. január 1-től....

Ingatlan

Talán az ingatlan hivatalos megfogalmazása is értelmezhető, de hétköznapi nyelven is megfogalmazható, hogy mi az ingatlan? Ingatlan az, amit nem lehet elmozdítani. Természetesen a...

Jelzáloghitel

A jelzáloghitel, olyan hiteltípus, ahol a hitel fedezetéül az adós által felajánlott ingatlan szolgál. Ebben a konstrukcióban, a maximális hitelösszeget a biztosítékul felajánlott...