Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Jelzáloghitel

A jelzáloghitel fogalma

Mi a jelzáloghitel?
A jelzáloghitel kifejezés a banki szaknyelvben több hitel, pontosabban hiteltípusnak az összefoglaló elnevezése. Ide tartozik például a lakáshitel, a szabad felhasználású hitel, az adósságrendező hitel, a hitelkiváltás és minden olyan hitelfajta, ahol a bank fedezete az ingatlan.

A jelzáloghitel, olyan hiteltípus, ahol a hitel fedezetéül az adós által felajánlott ingatlan szolgál.
Ebben a konstrukcióban, a maximális hitelösszeget a biztosítékul felajánlott ingatlan értéke határozza meg. Természetesen a hitelfelvevő fizetőképességét is vizsgálja a bank, ez is fontos hitelbírálati tényező, legyen szó magánszemélyről, vagy vállalkozásról, alkalmazottról, vagy vállalkozóról.

A jelzáloghitel a legújabb állami szabályozások miatt jellemzően forint alapon felvehető banki hitel, azonban hitelkiváltás, vagy adósság rendezés esetén van mód a külföldi devizahitel megszerzésére is, amellyel gyakran alacsonyabb havi törlesztő részlet érhető el, magasabb kockázatvállalás mellett.

Mivel a felajánlott jelzálog csökkenti a bank kockázatát, így manapság a jelzáloghitel szinte valamennyi bank hitelkínálatában megtalálható, ezért érdemes valamennyit megnézni.
Hitelügyintézőink több mint húsz bankkal, pénzintézettel, hitelintézettel állnak kapcsolatban, így Ön is biztos lehet abban, hogy a legjobb és legolcsóbb jelzáloghitel konstrukciót megtaláljuk az Ön számára.

A jelzálog alapú kölcsönök KHR listásoknak (régebbi nevén BAR listásoknak) is elérhetők, de az már bankonként eltér, hogy milyen feltételekkel. Erről is érdemes szakértőnél tájékozódni, mielőtt bedől sok hitelügyintéző álhirdetésének és olyan pénzügyi megoldást választ, amellyel hosszú távon kockáztatja családja anyagi biztonságát. Ne feledje: a hitel nem ajándék. Vissza kell fizetni kamatokkal együtt, ezért fontos, hogy valóban a megfelelő hitelt válassza ki.

A kölcsön futamidejét Ön dönti el. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb törlesztő részletre számíthat. A bank általában meghatározza, hogy az adós maximum hány éves lehet a hitel lejáratakor, de szakértőink erre is tudják az ideális megoldást.

A jelzáloghitel fedezetéül minden banknál elfogadható fedezet a lakás, vagy családi ház, de néhány kivételtől eltekintve megfelel az építési telek, nyaraló, külterületi ingatlan, üdülő, üzlethelyiség, stb.

Több ingatlan is felajánlható fedezetül. Ekkor a bank a jelzáloghitel biztosítására úgynevezett egyetemleges zálogjogot jegyez be az ingatlanokra.Fogalomtár

Egyetemleges zálogjog

Tipikus esete az egyetemleges zálogjognak (egyetemleges jelzálog), amikor egy hitelügyletnek két ingatlan a fedezete. Minden egyes tulajdoni lapon a jelzálogjog bejegyzésnek utalást kell...

Építési telek

Fontos, hogy építeni csak olyan telken lehet, amely a szükséges közművekkel ellátott. Minimálisan ivóvízzel és villamos energiával kell rendelkeznie a teleknek. Az építésügyi...

Futamidő

A hitel tartam hosszát a hitel igénylője határozza meg. Ez természetesen a havi törlesztő nagyságát is befolyásolja. A futamidő magában foglalja az esetleges rendelkezésre tartási...

Futamidő

A(z) Adózás és biztosítás fogalma
Címkefelhő