Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Adóstárs

Az adóstárs fogalma

Ki az adóstárs?

Az adóstárs az a természetes személy, akivel a hitelintézet hitelszerződést vagy kölcsönszerződést köt, mely szerződés alapján, a hitelintézet a szerződésben meghatározott pénzösszeget az ügyfél rendelkezésére bocsátja, és aki ezen kölcsön összegét és annak járulékait a szerződés szerint visszafizetni köteles.

Jogi értelemben az adóssal megegyező az adóstárs, vagy adóstársak szerepe, de a bankoknál eltérő kockázati megítélés alá eshetnek.

Jellemző adóstárs a házastárs, illetve élettárs.

Arról, hogy adóstársként más személy (pl más családtag, vagy akár teljesen idegen személy) elfogadható szereplő e a bank számára, a belső szabályzat rendelkezik.

Létezik kötelezően bevonandó adóstárs (ilyen például a házastárs), fizetőképességet javító adóstárs (ilyen a szülő, aki ezzel segíti a gyerekek lakáshoz jutását), illetve technikai adóstárs. Ez utóbbi tipikus példája a haszonélvező.


Fogalomtár

Adóstárs

Jogi értelemben az adóssal megegyező az adóstárs, vagy adóstársak szerepe, de a bankoknál eltérő kockázati megítélés alá eshetnek. Jellemző adóstárs a házastárs, illetve...

Bank

bankok, pénzintézet, hitelintézet

A bank fogalma egyszerűen magyarázható a fenti mondattal, a valóságban azért ezt is lehet bonyolítani. A bankok működését Magyarországon törvény szabályozza 1997. január 1-től....