Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Devizakülföldi

A devizakülföldi fogalma

Ki a devizakülföldi?

Devizakülföldi (nem rezidens) az a természetes személy, akinek nincs az illetékes magyar hatóság által kiadott, érvényes hatósági igazolványa és nem is rendelkezhet azzal.

Külföldi az a természetes személy, aki nem magyar állampolgár. A jelenleg hatályos „A devizakorlátozások megszüntetéséről” szóló tv. alapján a külföldi állampolgár lehet devizabelföldi és devizakülföldi:
Devizabelföldi külföldi: az a bevándorolt, letelepedett, menekült személy, aki rendelkezik a magyar hatóság által kiállított érvényes személyazonosító igazolvánnyal, illetve az erről kiadott hatósági igazolvánnyal.
Devizakülföldi külföldi: az a természetes személy, akinek nincs az illetékes magyar hatóság által kiadott, érvényes hatósági igazolványa, és azzal nem is rendelkezhet.


Hasonló jelentésű fogalom: nem rezidensFogalomtár

Devizakülföldi

Külföldi az a természetes személy, aki nem magyar állampolgár. A jelenleg hatályos „A devizakorlátozások megszüntetéséről” szóló tv. alapján a külföldi állampolgár...

Közokirat

A közokirat fogalma fontos kérdés, de talán még fontosabb, hogy miért van erre szükség. A hitel folyósításakor folyósítási feltétel (különösen jelzáloghitel esetén jellemző) a...