Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Plusz költségek a lakáshitel késedelem miatt I.

Hitel | Lakáshitel

2011.03.24

A megemelkedett havi törlesztőrészletek miatt egyre többen esnek késedelembe a lakáshitelük fizetését illetően, amit a bankok nem csak késedelmi kamattal, KHR-fenyegetéssel, hanem különböző fantázianevekkel ellátott díjakkal és költségekkel is büntetnek. Ezek közé tartozik például a felszólító levél költsége, a monitoring díj, a telefonos értesítés díja.

Ezek a plusz díjak bankonként a következőek:

AEGON Hitel:

Az AEGON 2010 novembertől érvényes üzletszabályzata értelmében a késedelembe esett ügyfelek a felszólító levelek és a telefonos megkeresések költségét is kénytelenek megfizetni. A felszólító levél díja CHF alapú hitel esetében 3,5 CHF/levél, EUR alapú hitel esetében 2,25 EUR/levél, HUF alapú hitel esetén 600 Ft/levél.
Amennyiben az ügyfél nem teljesítési a kölcsönszerződésben meghatározott bármely kötelezettségét és erre a társaság telefonon keresztül felszólítja, ügyintézési díjat kell fizetnie.
Az ügyfél a sikeres telefonálás díját is köteles megfizetni, mely a hirdetmény szerint CHF alapú hitel esetében 6,25 CHF/sikeres hívás/behajtási periódus, EUR alapú hitel esetében 4 EUR/sikeres hívás/behajtási periódus, HUF alapú hitel estében 1100 Ft/sikeres hívás/behajtási periódus.
Az késedelembe esett ügyfélnek ezen díjakat forintban kell megfizetnie az AEGON Magyarország Hitel Zrt. bankszámlájára.


AXA Bank:

Az AXA Banknál a fizetési felszólítások díja alkalmanként 1 000 és 5 000 forint között van, ami a fizetési késedelem időtartamától függ. Ha a fizetési késedelem olyan súlyos, hogy a bank munkatársai személyesen keresik fel az ügyfelet, akkor a bank ezért 10 000 forintot terhel az ügyfél hitelszámláján. Deviza alapú kölcsönök esetén az előbbi díjak a hitel nyilvántartási devizanemében kerülnek felszámításra.

UniCredit Bank:

Az UniCredit Bank nem terheli az ügyfélre ezeket a költségeket.Kapcsolódó linkek

Fogalomtár

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27