Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Mi minősül önerőnek lakáshitel felvétel esetén?

Hitel | Lakáshitel | Építési hitel

2011.02.08

A lakáshitel vagy építési hitel felvételéhez 2011-ben is mindenképpen rendelkezni kell valamennyi önerővel.

A hitelt felvenni kívánók nagy része az önerőről rögtön a készpénzre asszociál, de a bankok saját üzletpolitikájukhoz mérten más saját erőt is elfogadnak.
A lakásvásárlási hitelhez, vagy az építési hitelhez mindenképpen szükséges egy megfelelő ingatlanfedezet, de a bank, csak az ingatlan forgalmi értékének 50-70%-át nyújtja kölcsönként, az összeg fennmaradó részével az ügyfélnek kell rendelkeznie.

Abban az esetben, ha önerőként nincs meg a szükséges összeg, ez behelyettesíthető az építeni vagy megvásárolni kívánt ingatlanon felüli egyéb ingatlan bevonásával, ennek köszönhetően ha két ingatlant von be a hitelt igénylő személy, önerő nélkül megvásárolhatja, vagy építheti fel a kívánt lakást. Ha a két ingatlan bevonásával kapott hitel sem lenne elegendő, akkor még egy ingatlan bevonására is van lehetőség, mivel egy hitel kérelem esetében legfeljebb 3 ingatlan vonható be. A bevont ingatlanok nem kell, hogy saját tulajdonban legyenek, lehet szülő vagy nagyszülő nevén is. A hitel ezen megoldása eetén azonban a törlesztőrészlet összege sokkal nagyobb lesz.

A készpénzen és az ingatlan bevonásán kívül lehet még önerő a lakástakarék-pénztári szerződés alapján folyósított szerződéses összeg, a munkáltatói kölcsön vagy támogatás összege, az önkormányzati kölcsön vagy támogatás összege, esetleg MEOSZ támogatás. Emellett lakásépítési hitel esetén saját erőnek számít még a már elkészült munka értéke illetve a helyszínen tárolt, de még be nem épített építési anyag is.Kapcsolódó linkek

Fogalomtár

Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27