Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Módosítják a lakás-takarékpénztári törvényt

Megtakarítás | Előtakarékosság | Fundamenta | Lakáskassza

2010.10.20

A miniszterelnök bejelentése szerint több ponton fog változni a lakás-takarékpénztári törvény.

 

 

Az egyik fontos változtatás, hogy az előtakarékossági idő nyolcról 10 évre emelkedik,ezzel a jelenlegi 6,5 millió forintról 8 millió forintra nő a teljes támogatást kihasználó optimális szerződéses összeg. A szerződéses összeg az ügyfél megtakarításából, állami támogatásból, valamint azok kamataiból áll össze. Az ügyfél az éves megtakarítása után 30%, de legfeljebb évi 72 ezer forint támogatást kap az államtól, eszerint a nyolc évre kapható 576 ezer forintról 720 ezer forintra nő a támogatás 10 éves előtakarékossági idő esetén.

Egy másik változtatás az áthidaló hitelekhez kapcsolódik. Fő szabály szerint annak jár hitel a pénztártól, aki 4 évig már takarékoskodott. Amennyiben az ügyfél két év takarékosság után a szerződéses összeg negyedét megtakarította, már kaphat áthidaló kölcsönt.

Változás még, hogy a közeli hozzátartozók lakás-takarékpénztári megtakarításai szabadabban lesznek felhasználhatók egymás között. Ha például a szülők kötöttek ilyen szerződést a gyerekeik nevére, majd a szerződéses összeget a család házának felújítására akarják fordítani, akkor a jövőben nem kell majd gyámhatósági engedélyt kérni.Új babakötvény indul

2013.08.12

Gyed extra

2013.07.27

Kamattámogatott lakáshitel

2013.07.11

Kelengyepénz bevezetése

2013.06.19

Folyamatosan be lehet lépni az árfolyamgátba

2013.05.27