Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

A lakáshitel ügyintézés folyamata

Ismerje meg részletesen a lakáshitel ügyintézés folyamatát, hogy ne érjék meglepetések!

A hitelügyintézés folyamata, az ingatlan vásárlás menete kissé bonyolult folyamat, ezért érdemes részletesen megismernie. 
Az alábbiakban megtudhatja, mi az a foglaló, értékbecslés, hitel befogadási és folyósítási feltételek, földhivatali ügyintézés.

Ezen kívül még számtalan dolog van, ami a lakáshitel felvétel folyamatát és az ügyintézés idejét is befolyásolja. 

Kérje szakértő kollégánk segítségét és levesszük a gondot a válláról!

Az ingatlan vásárlás folyamata a célingatlan kiválasztással kezdődik. Ha már biztosan tudja, hogy hitelre van szüksége az ingatlan megvásárlásához, javasoljuk, még az ingatlan kiválasztása előtt egyeztessen kollégánkkal, hogy ellenőriztesse hitelképességét és ne akkor kerüljön kellemetlen helyzetbe, ha már foglalót fizetett.

Az ingatlan kiválasztása után, miután megalkudtak az eladóval a vételárra és a foglaló összegére – melyet elveszít, ha az Ön hibájából hiúsul meg a szerződés, de a kétszeresét kapja, ha az eladóéból – következik az adásvételi szerződés megkötése. Ezt minden esetben ügyvéd készíti. Az ügyvédi díj általában a vételár százalékában kerül megállapításra. Ha hitelének ügyintézését munkatársunkra bízza, hitelügyintéző irodánk kedvezményesen biztosít felkészült ügyvédet az Ön számára nemcak Budapest területén, de vidéken is.

Legkésőbb ez az a pont, ahol el kell dönteni, melyik bank az, ahonnan a lakáshitelét fel kívánja venni, mert az adásvételi szerződést a banki követelményeknek megfelelően kell elkészíteni, így a hitelfelvétel folyamata is gyorsul.
Az elkészült adásvételi szerződést el kell juttatni az ingatlan elhelyezkedése szerint illetékes földhivatalhoz, ahol ezt érkeztetik.

Gyűjtse össze a munkatársunk által elküldött lista alapján a szükséges dokumentumokat, amelyek a banki hitel igénylés alapját jelentik majd. Ezek az úgynevezett befogadási feltételek. Minden lakáshitel felvétel dokumentum listájának része a személyes okmányok másolata, az ingatlan tulajdoni lapja, az adásvételi szerződés. Többnyire szükség van bankszámla kivonatokra, munkáltatói jövedelemigazolásra, illetve más, a bank által megkövetelt dokumentumokra, amelyekről gyakran nem tájékoztatják előre a hitelt igénylő ügyfeleket. Munkatársaink valamennyi hitel konstrukciót jól ismerik, így már előre tájékoztatják Önt, hogy az ügyintézés idejét pozitívan befolyásolják, magyarul lerövidítsék.

A dokumentumok benyújtása után a bank előminősítést végez, és kiküldi az ingatlanhoz az értékbecslő szakértőt, aki megállapítja a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékét. Ilyenkor mindig a piaci értéket állapítják meg, ami kissé bonyolult feladat, de a lényege, hogy az adott ingatlan mennyit ér a piacon (elhelyezkedése, szerkezete, nagysága), de csak minimális szempont például, hogy mikor lett kifestve, vagy milyen minőségű a konyhabútor. Ezek a leendő tulajdonos számára értéket képviselnek, de a piac számára nem. Számtalan dolog van viszont, amiket a szakértő figyelembe vesz, de ez már egy másik szakma.

Az értékbecslés folyamata a hitelügyintézés része, de párhuzamosan több lépés is van. Általában ez idő alatt ellenőrzik a munkáltatót, vizsgálják, hogy hitelképes e, illetve hogy a benyújtott jogi dokumentumok megfelelnek e a bank hitelbírálati szabályzatában foglaltaknak. Amennyiben az ügyintézés folyamata eljut a döntéshozatalig, már nyeregben érezheti magát, de csak ha kollégáink segítségét is igénybe veszi. A sok-sok éves szakmai tapasztalatunknak és kapcsolatrendszerünknek köszönhetően ugyanis a döntéshozó elé kerülő lakáshitel ügyletek 99%-ban jóváhagyásra kerülnek, mert mi Önt képviseljük a bankban.

A pozitív döntés után az előírt folyósítási feltétel teljesítése. Ez „már csak” technikai lépés, vagy lépések a hitelfelvétel folyamatában, de fontosak.

A fedezetül felajánlott ingatlanra szükséges egy hitelfedezeti biztosítás megkötése, ami Önt is és a bankot is védi, előre nem látható csapások ellen.
A megállapodást Ön és a bank között szerződésbe kell foglalni, ez lesz a hitelszerződés. A hitelszerződés tartalmát közjegyzői okiratba kell foglalni, ami a bankot védi olyan esetekben, amikor az adós nem fizeti a törlesztőket és végrehajtásra kerül sor.
A megkötött jelzálogszerződést be kell nyújtani a területileg illetékes földhivatalhoz, hogy az bejegyezhesse a hitel biztosítékául szolgáló jelzálogjogot.

Miután a tulajdonába került az ingatlan, számíthat egy levélre az APEH-tól, amely a kiszabott illeték összegét tartalmazza. Az illeték szabályairól, számítási módjáról itt tájékozódhat.

Ezzel a banki hitel ügyintézés folyamata végére értünk, és Ön már élvezheti is új ingatlanát! A bankok gyakran módosítanak a folyamatokon, ezeket érdemes állandóan nyomon követni. Természetesen ezt megspórolhatja, ha az ügyintézést munkatársunkra bízza, aki ingyenesen áll az Ön rendelkezésre. Ne felejtse! Sok millió forint, hosszú időre. Ne döntsön egyedül. Kérje munkatársunk segítségét és ha szükséges, a lakáshitel folyamata után egyeztessenek a még felmerülő kérdésekről, mint például illeték, adó, stb.

A hitelügyintézés folyamata garantáltan kellemetlen meglepetéseket tartogat, ha egyedül vág bele. Engedje, hogy segítségére legyünk. Ingyen.

Lakáshitel kalkulációt kérek!Fogalomtár

Bonitásvizsgálat

Fizetőképesség vizsgálat

A hitelminősítés folyamatának az egyik fontos, ha nem a legfontosabb eleme a fizetőképesség (bonitás) vizsgálata A bonitásvizsgálat lényege nagyon leegyszerűsítve, hogy a bank...

Folyósítási feltétel

A folyósítási feltételek az egyes termékeknél eltérhetnek, valamint a mindenkori döntéshozó is meghatározhatja azokat. Arról, hogy melyik banknál mi a folyósítási feltétel,...

Futamidő

A hitel tartam hosszát a hitel igénylője határozza meg. Ez természetesen a havi törlesztő nagyságát is befolyásolja. A futamidő magában foglalja az esetleges rendelkezésre tartási...

Futamidő

A(z) Adózás és biztosítás fogalma

Ingatlan

Talán az ingatlan hivatalos megfogalmazása is értelmezhető, de hétköznapi nyelven is megfogalmazható, hogy mi az ingatlan? Ingatlan az, amit nem lehet elmozdítani. Természetesen a...

Tulajdoni lap

A tulajdoni lap beszerzése, illetve a tartalmának megismerése minden ingatlannal kapcsolatos dolog első lépése legyen. Sok kellemetlenségtől megkímélheti magát, ha ezt az apró tanácsot...